Groepsfotoheader.jpeg
2017-03-271945.jpeg
previous arrow
next arrow

Bestuurklas 2019

Ook dit jaar het heeft het Jong Texelfonds weer acht jongeren weten te enthousiasmeren voor de Bestuursklas. In drie sessies zijn alle kanten van besturen aan bod gekomen en 6 maart mochten de jongeren hun certificaten met trots in ontvangst nemen.

In de eerste sessie is het verschil tussen vereniging en stichtingen aan nog gekomen, door Martijn van der Linde. In dezelfde sessie heeft Rodny Stolk, die tevens voorzitter van het Jong Texelfonds is, de jongeren geleerd wat het betekent ok als een jong iemand te besturen en wat daar allemaal bij komt kijken. In de tweede sessie zijn de verschillende functies van een bestuur aan bod gekomen en heeft het Jong Texelfonds zich voorgesteld.

Het Jong Texelfonds is de jongerenafdeling van het Texelfonds. Het Jong Texelfonds is twee jaar geleden in dezelfde Bestuursklas ontstaan, en heeft in twee jaar al veel voor de jongeren op Texel mogen doen. Ook hebben de deelnemers een praktijk casus in handen gekregen die zij, met hun eigen gevormde bestuur, mochten behandelen in een echte vergadering.

In de derde sessie zijn (financiële) verantwoordelijkheden aan bod gekomen en zijn de certificaten uitgereikt door voorzitter van het Jong Texelfonds.

Het Jong Texelfonds organiseert de Bestuursklas sinds vorig jaar in samenwerking met het gewone Texelfonds om jongeren te enthousiasmeren voor besturen. De titel van de klas luidt dan ook ‘ben jij bestuurder van de toekomst?’. In drie jaar heeft de Bestuursklas al 29 Texelse jongeren van 13 tot 19 jaar weten te enthousiasmeren. Wij willen de Bestuursklas jaarlijks geven als hier genoeg animo voor blijft bestaan.